MDB Fakülte Semineri

15.07.2016

Kuzey Kampüs C-Blok toplantı salonunda 15.07.2016 tarihi Cuma günü saat 11:00’de Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü’nden Dr. Çağrı Kaan AKKAN "Biyomalzeme Yüzeylerinin Lazer ile Modifikasyonu ve Kök Hücre Uygulamaları” konulu bir sunuş yapacaktır.

ÖZET:

Lazerler günümüzde birçok alanda efektif olarak hizmet vermektedir. Bunların arasında insan için belki de en önemli olanı lazerin biyomedikal alanlarda kullanılmasıdır. Her ne kadar bugün bu alanda lazerler çeşitli kullanımlara sahip olsalar dahi, biyomalzeme alanında, özellikle implant edilebilir materyallerin yüzeylerinin lazerler ile modifikasyonu ve bu yüzeylerde kök hücre uygulamaları geliştirilmesi gereken bir konudur. Seminerde, lazerlerin biyomalzeme yüzey modifikasyonundaki kullanım alanları ve kök hücre uygulaması üzerine konuşulacaktır.