Birincilik Üniversitemizin Oldu

12.05.2017

Tüm Türkiye genelinden üniversitelerin ve girişimcilerin otomotiv alanında projelerinin değerlendirildiği 112 proje arasından üniversitemiz Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Köten hocamızın “Quieter Exhaust System” projesi ile birincilik elde etti.  Yaklaşık bir yıldır üzerinde çalışılan proje ile aftertreatment sistemi mekanik parçalarının bilgisayar destekli mühendislik yaklaşımı ile optimum hale getirildi. Gerçekleştirilen proje ile yakıt tüketimi, güç, emisyon değerlerinin iyileştirilmesinin yanı sıra gürültü ve titreşim değerlerinin de optimizasyonu tamamlanarak patent süreci başlatıldı. T.C. Ekonomi Bakanlığı ve Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) işbirliği ile İTÜ Maslak Kampüsü SDKM’de düzenlenen programda İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nin ödülünü hocamız OİB yönetim kurulu başkanı Orhan Sabuncu’dan aldı. Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman da OİB Komponent Tasarım Yarışmasında “Quieter Exhaust System” projesi ile birincilik elde eden Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Hasan Köten’i tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Hocamızın Kısa özgeçmişi

Yrd. Doç. Dr. Hasan KÖTEN 2007 yılında makine mühendisliği bölümünü birincilikle bitirmiştir. Aynı zamanda çift ana dal programı ile elektrik-elektronik mühendisliği lisans derecesini almıştır. Yüksek lisans ve doktorasını otomotiv alanında 2014 yılında tamamlayan Yrd. Doç. Dr. Hasan KÖTEN bilgisayar destekli Türkiye’nin ilk tam geometri motor tasarımın yapıldığı TÜBİTAK projesi içinde yer almıştır. Doktora sürecinde The Ohio State University'de misafir öğretim görevlisi olarak çalışan Yrd. Doç. Dr. Hasan KÖTEN 2016-2017 yılları TÜBİTAK Yerli Elektrikli Araç Tasarımı projesinde danışman olarak görev yapmıştır. Öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr.Hasan KÖTEN halen İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır.