Fakültemiz Biyomühendislik Bölümünün Proje ve Patent Başarıları

17.02.2020

Fakültemiz  Biyomühendislik Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üye. Senem Teksoy Başaran’ın yürütücü olduğu 1001 ve 1002 projeleri; Ar.Gör.Dr. Beste Turanlı’nın yürütücü olduğu 1002 projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmiştir.

Ayrıca bölümümüz öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üye. Saliha Ece Özbabacan’ın yürütücü olduğu Hesaplamalı Yapısal Biyoloji Stratejik Ar-Ge Proje Çağrısı kapsamında projesi; Dr. Öğr. Üye. Erkan Karabekmez ve Ar.Gör.Dr. Beste Turanlı’nın yürütücü olduğu iki proje daha Sistem Biyolojisi ve Biyoinformatik Stratejik Ar-Ge Proje Çağrısı TÜSEB başvuruları T.C. Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından desteklenmeye değer görülmüştür. Ayrıca hocalarımızın araştırmacı olarak görev aldığı TÜSEB projeleri de mevcuttur.

Ar.Gör.İsmail Ağır’a ait patent, Avrupa Patent Ofisi (European Patent Office) tescili almıştır.

Bölümümüze yürütücü ve araştırmacı olarak kazandırdıkları 3 TÜBİTAK, 5 TÜSEB destekli araştırma projesi ve patenti için öğretim üyelerimiz ve elemanlarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.