Kampüste bilim, bilimde şenlik var.

26.12.2018

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Fizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nureddin TÜRKAN’ın “KAMPÜSTE BİLİM BİLİMDE ŞENLİK VAR” isimli projesi TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Programı Kapsamında Desteklenmeye Uygun Görülmüştür!

​2018 Eylül ayındaki teklif çağrıları kapsamında Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi adına başvurusu yapılan “KAMPÜSTE BİLİM BİLİMDE ŞENLİK VAR” adlı projesi kabul edildi. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Fizik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nureddin TÜRKAN’ın yürütücülüğünde kabul edilen projede hazırlanacak olan 37 atölye ile bilimin toplumda popülerleştirilmesi hedeflenmektedir. Bu hedefe yönelik olarak gerçekleştirilecek olan bilim şenliğinde “Kodlama ile Robotik Tasarım“, “Doğa ve Bilim”, “Akıllı sayılar ve Matematik”, “DNA’yı okuyalım”, “Atıkları Geri Dönüştürelim“, “Bilim-Show Gösterileri”, “Roket Tasarımı”, “Akıl Oyunları” gibi başlıklardan oluşan atölyelerin yanı sıra alanında uzman akademisyenlerin yapacakları söyleşi ve konuşmalar da yer alacaktır. Bu amaçla 7’den 77’ye tüm yaş gruplarından 55000 kişinin aktif olarak katılımı ve en az iki etkinlikte yer alması öngörülmektedir. Proje üniversitemiz Göztepe kampüs alanlarında gerçekleştirilecek olup bütün süreçleri ile birlikte 8 ay sürecektir.