2.Derece Öneme Sahip Tarihi Yapıların Durumlarının Sürdürülebilirlik Çerçevesinde Değerlendirilmesi

23.02.2022

İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü tarafından düzenlenmekte olan "İstanbul Kent Araştırmaları" seminer serisinin yirmi yedinci seminerine Fakültemiz öğretim üyesi Prof. Dr. Fuat Aras konuk olacaktır. Aras, “İkinci Derece Tarihi Öneme Sahip Tarihi Yapıların Mevcut Durumlarının Sürdürülebilirlik Çerçevesinde Değerlendirilmesi” başlıklı araştırması ile anıtsal yapıları genel olarak iyi derecede korunurken, pek çok sivil mimarlık yapısının özgünlüğünü yitirdiği İstanbul’da bulunan ikinci derece öneme sahip sivil mimarlık yapılarının koruma prensipleri doğrultusunda korunmasının ekonomik, çevresel ve sosyal yönlerini değerlendirecektir. Aras, aynı zamanda yapıların gerektiği gibi korunması ile ilgili doğru uygulamaların sayısının az olması nedeniyle konunun sürdürülebilirlik ilkeleri açısından taşıdığı önemi de değerlendirecektir.

Seminer, ilgili herkesin katılımına açıktır.

Tarih:  23 Şubat 2022 Çarşamba
Saat: 13:00
Katılım Linki için tıklayınız.