Dr. Ömer Faruk Sarıoğlu Çevrim İçi Seminer Verecek

18.06.2021

18 Haziran saat 11:00‘da Dr. Ömer Faruk Sarıoğlu “Uncovering Biomacromolecular Targets for Specific Metal-based Antitumor Drug Designs” isimli bir çevrim içi seminer gerçekleşecektir.

Dr. Ömer Faruk Sarıoğlu’nun özgeçmişi ve seminere ait Zoom bilgileri aşağıdadır:

Dr. Ömer Faruk Sarıoğlu, 2009 yılında İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Fen ve Mühendislik Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünden mezun oldu. 2012 yılında yüksek lisansını İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Fen Bilimleri ve Mühendislik Fakültesi'nden Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji dalında “Anyonik Yüzey Aktif Maddeler ve Amonyumun Biyolojik Malzemelerle Remediasyonu” başlıklı tezi ile mezun oldu. 2016 yılında İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Fen ve Mühendislik Fakültesi'nden Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji alanında doktora derecesini “Çevresel uygulamalar için biyoentegre elektrospun nanofiberlerin geliştirilmesi” başlıklı teziyle aldı. Dr. Sarıoğlu ayrıca “Spesifik Metal Bazlı Antitümör İlaç Tasarımı için Biyomakromoleküler Hedeflerin Ortaya Çıkarılması” başlıklı bir TÜBİTAK COST projesinde yer almıştır. Şu anki araştırma alanları arasında çevresel biyoteknoloji, elektrospin ve biyolojik sistemleri birleştirerek fonksiyonel malzeme tasarımı ve metal bazlı antitümör ilaç tasarımı bulunmaktadır. Ayrıca nano ilaç dağıtım stratejileriyle de ilgileniyor. Artık aktif olmayan bir girişim biyoteknoloji firmasının (Mikronimtek Ar-Ge & Biyoteknoloji) kurucu ortağıydı. Dr. Sarıoğlu Science Citation Index (SCI) kapsamında 15 makale yayınlamıştır. Dr. Sarıoğlu, 2 TÜBİTAK COST projesinde, 1 TÜBİTAK 3501 Kariyer Projesi'nde ve 1 Üniversite-Sanayi işbirliği projesinde yer almaktadır.

Tarih: 18 Haziran 2021

Saat: 11:00

Yer: Çevrim içi (Gerekli bağlantı adresine buradan ulaşabilirsiniz.)

Meeting ID: 973 6210 5120

Passcode: 123456