İMÜGEN21’ GÜNLERİ

22.03.2021

İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen  “İMÜGEN21’ GÜNLERİ” 22-29 Mart 2021 tarihleri arasında farklı konu başlıkları ve alanında uzman bilim insanı hocalarımızın sunumları ile gerçekleştirilecektir.

Etkinliğimiz, 22 Mart Pazartesi, saat 20.00’de Prof. Dr. Abdullah Karaer’in Üreme Biyolojisi ve Kadın Hastalıkları ile başlayacaktır. Prof. Dr. Abdullah Karaer, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi, Cerrahi Tıp Bilimleri alanında çalışmalarını yürütmektedir.

23 Mart Salı, saat 19.00’da Doç. Dr. Necla Birgül İyison’un “GPCRs as drug targets” sunumu ile devam edecektir. Doç. Dr. Necla Birgül İyison, Boğaziçi Üniversitesinde görev yapmakta olup, Wnt/beta katenin sinyal iletimi ve allatostatin reseptör fonksiyonu üzerine çalışmalarını yürütmektedir.

24 Mart Çarşamba, saat 20.00’de Doç. Dr. Nagehan Ersoy Tunalı, “Huntington Hastalığı” sunumu ile bizlerle olacaktır. Doç. Dr. Nagehan Ersoy Tunalı, İstanbul Medeniyet Üniversitesinde görev yapmakta olup, genetik bozuklukların moleküler biyolojisi ve genomiks araştırmalarına devam etmektedir. Nagehan Hocamızın ardından Dr. Öğr. Üyesi Beyza Göncü, “Paratiroit Naklinde Güncel Yaklaşımlar” sunumu ile saat 21.00’de bizlerle olacaktır. Dr. Öğr. Üyesi Beyza Göncü, Bezmialem Vakıf Üniversitesinde görev yapmakta olup, paratiroit transplantasyonu ve immünoloji alanlarında çalışmalarına devam etmektedir.

29 Mart Pazartesi, saat 20.00’de Prof. Dr. Arzu Çelik Fuss, “Droshophila Melanogaster Duyu Reseptörleri” sunumu ile aramızda olacaktır. Prof. Dr. Arzu Çelik Fuss, Boğaziçi Üniversitesinde görev yapmakta olup, göz gelişimi sırasında hücre tipi spesifikasyonu üzerine çalışmalarını devam ettirmektedir.

Etkinlik afişimiz aşağıda verilmiştir.

Mail Adresi: medeniyetmbg@gmail.com

İnstagram Hesabı: imugenetics