Prof. Dr. Ajda Çoker Gürkan Çevrim İçi Seminer Verecek

22.06.2021

22 Haziran saat 11:00‘da Prof. Dr. Ajda Çoker Gürkan “Growth Hormone Releasing Hormone-Specific X-Aptamers triggers autophagy-endoplasmic reticulum stress axis-mediated apoptosis via EMT inhibition in MIA PaCa-2 and HT-29 cells” isimli bir çevrim içi seminer sunumu gerçekleştirecektir.

Prof.Dr. Ajda Çoker Gürkan’ın özgeçmişi ve Zoom bilgileri aşağıdadır:

Prof. Dr. Ajda Çoker Gürkan, 2002 yılında Marmara Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü'nden mezun olmuştur. “IL-1 reseptör gen polimorfizmi ile koroner arter hastalığı arasındaki ilişki” başlıklı tez ile 2005 yılında yüksek lisansını tamamlamıştır. Doktora derecesini Marmara Üniversitesi Biyoloji Programı'nda “İnsan büyüme hormonun klonlanması ve ekspresyonu, ve izole büyüme hormonu eksikliği sendromunun genetik karakterizasyonu” başlıklı teziyle (2009) aldı. Güncel araştırma alanları arasında çeşitli ilaç adaylarının (kurkumin, atiprimod, triptolid) kolon, meme ve pankreas kanseri hücrelerinde hücre içi sinyal yolları aracılığıyla moleküler etki mekanizmalarının aydınlatılması, yeni ilaç hedeflerinin moleküler mekanizmasının araştırılması yer almaktadır. Ayrıca aptamer bazlı ilaçların sentezi ve karakterizasyonu ve anti kanserojen etkilerinin modellenmesi ile ilgilenmektedir. Bir başlangıç ​​firmasının (DAP Genomics Ltd.) kurucu ortağıdır. Ajda Çoker Gürkan Science Citation Index (SCI) kapsamında 54 makale, 103 uluslararası hakemli makale ve 4 uluslararası kitap bölümü yayınlamıştır. Ajda Çoker Gürkan 2 adet TÜBİTAK 1001, 2 adet TÜBİTAK 1002 projesini tamamlamıştır. İstanbul Kültür Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nde (Ekim 2010- Mart 2021) ve Biruni Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nde (Mart 2021 - Şu anki) lisans ve yüksek lisans düzeyinde dersler vermiştir.

Tarih: 22 Haziran 2021

Zaman: 11:00

Yer: Çevrim içi (Gerekli bağlantı adresine buradan ulaşabilirsiniz.)

Meeting ID: 994 4076 0606

Passcode: 123456