Akademisyenimiz Antarktika Bilimsel Araştırma ve Bilim Üssü’nde

03.02.2020

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyemiz Doç.Dr. Turgay ÇAKMAK, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’na (TÜBİTAK) bağlı Marmara Araştırma Merkezi (MAM) çatısı altında kurulan Kutup Araştırmaları Enstitüsü (KARE) iş birliğinde 9 Şubat-15 Mart 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan IV. Ulusal Antarktik Bilim Seferine (TAE-IV) katılacaktır.

TÜBİTAK KUTUP-1001 çağrısı kapsamında desteklenen “Horseshoe adasının kıyısal mikroalg ve siyanobakterileri çeşitliliğinin belirlenmesi, kültür koleksiyonu oluşturulması ve kültüre alınan türlerin genel biyoteknolojik özelliklerinin değerlendirilmesi” isimli araştırma projesini yürütecek olan öğretim üyemizi tebrik ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyoruz.