Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğrencilerimiz Uluslararası İHA Yarışmasında Son Aşamaya Yükseldi

10.09.2019

Fakültemiz Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencilerinden (Suat Bozkurt, Nisanur İlhan, Ferdi Dumandağ) oluşan ve danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Haluk Bayram'ın yaptığı TEAM IMU takımı TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması'nda kavramsal tasarım aşamasında 186 takım arasında 7. olduktan sonra, detaylı tasarım sonucuna göre yarışmaya katılmaya hak kazanmıştır.

Tasarım ve üretimi yapılan insansız hava aracı (İHA), dikey kalkış ve iniş yapabilme (VTOL) özelliğine sahiptir. İHA, belirlenen yükleri alıp, istenilen hedef koordinatlara bırakabilmektedir. Üzerindeki otonom yazılım sayesinde, görevlerini insan müdahalesi olmadan yapabilmektedir.

Yarışma, 16-19 Eylül 2019 tarihleri arasında Yenikapı Etkinlik Alanı'nda yapılacaktır. İHA Sergisi ve Ödül Töreni, 20-22 Eylül 2019 tarihlerinde  İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşecektir.