Fakültemizde FEN VE MÜHENDİLİK ALANINDA AKADEMİK PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ

25.03.2020

TÜBİTAK-BİDEB-2237B çağrı programı kapsamında destek alınan ve Fakültemiz Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Nureddin TÜRKAN’ın koordinatörlüğünde yürütülen “FEN VE MÜHENDİLİK ALANINDA AKADEMİK PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ", 13-15 Mart 2020 tarihleri arasında İstanbul Ataşehir Zübeydehanım Öğretmenevi tesislerinde tamamlandı.

Hedef kitlenin; yurt çapındaki fen ve mühendislik alanında görev yapan akademisyenler ile bu alanlardaki enstitülerde doktora eğitiminin son aşamasına gelmiş olan araştırmacıların olduğu etkinliğe yurt çapındaki 41 üniversiteden etkinlik WEB sayfası aracılığıyla online olarak 78 başvuru gerçekleşti. Bu başvurulardan, başvuru kriterleri kapsamında 30 katılımcı kabul edildi. Kabul edilen bu katılımcıların bağlı oldukları üniversiteler; İstanbul içinden 4 üniversite olan (İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi) ve İstanbul dışındaki 10 farklı şehirden 11 üniversite (Dicle Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Yalova Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Osmaniye Korkutata Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi) olmak üzere 14 üniversiteden katılım gerçekleşti.

Eğitim Etkinliğinde, Yozgat Bozok Üniversitesinden Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Uğur Çevik, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu, Üsküdar Üniversitesi'nden Doç. Dr. Mesut Karahan’ın yanı sıra fakültemiz öğretim üyelerinden de Prof. Dr. Erkan Şahinkaya ve Doç. Dr. Fuat Aras da eğitmen olarak yer aldılar.

3 gün süren proje eğitim etkinliğinde sunum ve seminerler ile birlikte uygulamalı çalışmalara da yer verildi. Katılımcılara, proje hazırlamada temel kavramlar, hipotez belirleme ve hipotez kurma, bilimsel araştırma konusunun seçimi, araştırmanın nasıl planlanacağı, araştırma sonuçlarının nasıl analiz edileceği, projenin nasıl yönetileceği ve nasıl dokümante edileceği konularında bilgiler aktarıldı. Yoğun ve yorucu geçmesine rağmen katılımcıların memnun kaldıkları etkinlik, katılımcılara katılım belgeleri ve eğitmenlere teşekkür belgeleri takdim edilerek son buldu.