Hocalarımız Tenzile Erdoğan Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesinde Eğitim Verdi

19.04.2018

Tenzile Erdoğan Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi 11/E sınıfı öğrencilerimiz fizik öğretmenleri Zehra Kablan rehberliğinde Medeniyet Üniversitesi'nde fizik dersine katıldılar.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Can;  öğrencilerimize öncelikle "teorik fizik" hakkında bilgi verdi. Temel bilimlerdeki eğitimin; mühendislik, felsefe vb. alanlardaki önemine dikkat çekti. Ardından kariyer planlaması yaparken hangi hususlara önem vermeleri gerektiği konusunda öğrencilerimize açıklamalar yaptı. Ülkemizde ve yurtdışında yapılan bilimsel çalışmalar hakkındaki tecrübelerini aktardı, öğrencilerimizin sorularını yanıtladı.
Daha sonra Doç. Dr. Sevda Avcı "deneysel fizik" hakkında bilgiler verdi. Nanoteknoloji hakkında etkileyici bir sunum yaptı. Öğrencilerimizin nanoteknoloji ile ilgili merak ettiği soruları cevapladı.
Boğaziçi Üniversitesi ile başlayan lisans eğitiminin ardından Amerika' daki doktora çalışmalarına nasıl geçiş yaptığını da anlattı. Özellikle yurtdışında doktora eğitimi için hangi adımları takip etmeleri gerektiği konusunda önemli hususlara değindi. Artık günümüzde bir alanda uzmanlaşmanın çok önemli olduğunu vurguladı.
Üniversiteden ayrılırken öğrencilerimizin farkındalıklarının artmış olduğunu gözlemlemek bizleri de çok memnun etti.
Katkılarından ve misafirperverliklerinden dolayı değerli öğretim üyelerine teşekkür ediyoruz.