Mezunumuz Google Tarafından Yayınlanan WHM22 Listesinde 20 Kadın Arasına Girdi

14.03.2022

Fakültemiz Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunlarından Nisanur İLHAN, Google tarafından yayımlanan WHM22 listesinde 20 kadın arasına girmiştir.

Women’s History Month (WHM), Google tarafından kendisine yakın geliştirici topluluklarına önemli katkılarda bulunmuş teknoloji öncüsü kadınların bir araya getirildiği yılda bir oluşturulan bir listedir. Listedeki kadınların çoğu Google Geliştirici Uzmanları ve Kadın Teknoloji Üreticileri gibi eğitime yönelik erişim ve kapsayıcılık programlarından bazılarıyla doğrudan çalışırken, diğerleri, dünya çapında önemli işler yapan Google Geliştirici Öğrenci Kulüpleri katılımcıları veya Google çalışanlarıdır. Detaylı bilgi için tıklayınız.

​İlhan verdiği röportajda şunları söylemiştir:

Bize rolünüz hakkında daha fazla bilgi verin.

Makine üzerindeki sensörlerden gelen verileri işleyerek makinenin otonom tespitler yapabilmesi ve yapay zeka algoritmaları ile karar alabilmesi üzerine mühendis olarak çalışıyorum. Bunun dışında ML GDE olarak, kamuya açık seminerlerle düzenliyor, Google ML Technologies ile projeler yapıyorum. ML konusunda kendini geliştirmek isteyenlere mentorluk yapıp ve workshoplar düzenliyorum. Böylece bilgilerimi toplulukla paylaşıp ML alanına katkıda bulunuyorum. Aynı zamanda WomenTech Elçisi olarak kadınların teknoloji alanında farkındalığını ve istihdamını artırmaya destek veriyorum.

Son zamanlarda üzerinde çalıştığınız ve paylaşmaktan heyecan duyduğunuz bir proje var mı?

Hem kadınlara hem de teknoloji alanına girmek isteyenlere yol gösterecek ve tüm meraklarını giderecek teknik eğitimli bir proje üzerinde çalışıyorum. Bunun dışında çoklu sensör füzyonu konusundaki çalışmalarıma devam etmekten büyük keyif alıyorum.

Size teknoloji alanında olma tutkusunu veren nedir?

Geleceği şekillendiren ve dünyanın gidişatını belirleyen en önemli faktörün teknoloji olduğunu düşünüyorum. En büyük arzum, her bir insanın hayatına dokunmak oldu. Bunu insanlığa faydalı olacak teknoloji ile yapmak benim için en büyük memnuniyet oldu. Ancak unutmayın, tutku teknolojiyi sadece orada olduğu için kullanmakla ilgili değildir, onu bilinçli olarak kendi hayatınıza veya başkalarının hayatına sokmakla ilgilidir.

Teknoloji alanına yeni başlayan profesyonellere vereceğiniz en büyük tavsiye nedir?

Her şeyden önce, tutkulu olduğunuz bir alan seçin ve olabileceğinizin en iyisi olmaya çalışın ve konfor alanınızın dışına çıkın. Yapamazsın diyen çok olacaktır, bu yüzden bu insanlara kulaklarınızı tıkayın ve tutkunuzun peşinden gidin. Her gün kendinizin daha iyi bir versiyonu olmaya çalışın. Başarı mutlaka gelecektir.

Mezunumuzu tebrik eder, başarılarının katlanarak artmasını temenni ederiz.