Öğrencilerimiz TÜBİTAK-UAV Yarışmasında İlk 10’da

23.05.2019

2016 yılından bu yana TÜBİTAK tarafından düzenlenen TÜBİTAK-UAV yarışması, İnsansız Hava Araçları (İHA) konusundaki farkındalığı arttırmayı ve yaygınlaştırmayı, bu alandaki teknolojik gelişmeleri izlemeyi ve bu gelişmelere katkı sağlamayı, aynı zamanda katılımcılara teknik ve sosyal deneyim kazandırmayı amaçlamaktadır. Ulusal ve uluslararası düzeyde üniversitelerin ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerini kapsayan etkinlikte, öğrencilerden oluşan takımlar akademik danışmanlarının gözetiminde yarışmaktadır.

Üniversitemizin Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden oluşan TEAM IMU ekibi, 2019 yılı TÜBİTAK-UAV yarışmasında kavramsal tasarım raporuna göre 186 takım arasında ilk ona girdi. İnsansız Hava Aracı Geliştirme Teşviki almaya hak kazanan takımımızda yer alan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

TEAM IMU ekibimizin 7. sırada yer aldığı TÜBİTAK-UAV yarışması kavramsal tasarım raporuna buradan ulaşabilirsiniz.