Öğrencilerimizin Projesi TEKNOFEST Yarışmasına Finalist Olarak Katılmaya Hak Kazandı

15.09.2021

Danışmanlığını Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümümüz öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Haluk Bayram’ın yaptığı Saha Robotiği Laboratuvarı ve IMU Robotik Kulübü üyelerinden oluşan TEAM IMU - AV takımı, TEKNOFEST kapmasında bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Robotaksi Otonom Binek Araç Yarışması'na Özgün Araç Kategorisinde katılarak  27 takım arasında yer alıp yarışmaya finalist olarak katılmaya hak kazanmıştır.

13 - 17 Eylül tarihleri arasında İstanbul Bilişim Vadisi’nde gerçekleştirilecek yarışmaya BNB Bisiklet tarafından takımımıza hibe edilen araç ile katılım sağlayacaktır. Takımımız, yarışma öncesinde aracın otonom sürüşe uygun olabilmesi için gerekli olan mekanik ve elektronik revizyon işlemleri Saha Robotiği Laboratuvarı’nda ve MEL Elektronik Atölyesi’nde gerçekleştirilmiştir. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı Maltepe Gençlik Merkezi malzeme sponsoru olmuştur. Bilişim Vadisi’nde kurulacak olan parkurun birebir ölçekli haritası simülasyon ortamına aktarılarak, yarışma komisyonu tarafından belirlenen görevleri simülasyon ortamında başarı ile yerine getirmiştir.

TEAM IMU - AV Takım Üyeleri: Fatih Koç, Yusuf Taha Karakaş, Mustafa Furkan Gedik, Muhammed Koray Yılmaz, Emre Fikri Baltacı, Batuhan Diler, Ertuğrul Sungur, Dr. Öğr. Üyesi Haluk Bayram  (danışman)