Öğretim Üyelerimizin Projesine TÜBİTAK Desteği Uygun Görüldü

28.11.2021

Fakültemiz öğretim üyelerinin görev aldığı “Gemi Makine Dairesi Eğitim Simülatörü ve Simülatör Tasarım Yazılımının Geliştirilmesi” başlıklı projesi 1501 TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında başarılı bulunarak hibe fonundan faydalanmaya hak kazanmıştır. Projede, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi İbrahim GENÇ, Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. M. Fatih HOCAOĞLU ve Yıldız Teknik Üniversitesi, Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Güven Gonca, Doç. Dr. Görkem Kökkülünk görev alacaklardır.

Projede, ticari ve askeri gemilere uygulanabilir, gemi makine dairesi ve yardımcı sistemlerinin simülasyonunu gerçekleştirebilecek yerli bir makine dairesi eğitim simülatörü ve her türlü geminin simülasyonunun yapılabilmesi için simülatör tasarım programı geliştirilecektir. Bunun için, makine ve sistem parametrelerinin dinamik sistem tasarımı ile değiştirilebilen esnek bir altyapısı oluşturulacak ve geliştirilen modüllerin farklı gemilerin farklı makine ve sistemlerine uygulanabilmesi sağlanacaktır.

Öğretim üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.