Üniversitemizde “6. Uluslararası Soyut ve Uygulamalı Matematikte Yeni Gelişmeler Konferansı” Yapıldı

19.06.2019

12-15 Haziran 2019 tarihlerinde düzenlenen “6. Uluslararası Soyut ve Uygulamalı Matematikte Yeni Gelişmeler Konferansı” (ICRAPAM 2019) tüm dünyadan saygın matematikçileri Üniversitemizde bir araya getirdi.

Üniversitemiz ev sahipliğinde ve Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Üsküdar Belediyesi ve Kanyon Koleji’nin destekleriyle Güney Yerleşkemizde gerçekleşen konferans, 12 Haziran Çarşamba günü yapılan açılış programı ile başladı. Programın açılışını, kongre başkanı, üniversitemiz Matematik Bölümü başkanı Doç. Dr. Rahmet Savaş’ın yapmasının ardından, ICRAPAM’ın daha önceki yıllarda yaptığı kongrelerinden hazırlanan tanıtım filmi sunuldu.

Programın Onur Başkanı Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yaşar Bülbül, matematiğin sosyal bilimler ile ilişkisine değinerek, böyle önemli bir konferansa ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğumuz memnuniyeti dile getirdi.

Ardından konferansın onur konuğu olan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş da açılış konuşmasında ülkelerin kalkınmasında matematik biliminin önemine dikkat çekerek, kongrelerin genç matematikçiler ile deneyimli matematikçiler arasındaki işbirliğini geliştirmekteki önemine değindi. Son olarak, davetli katılımcılara söz verildi.

Dünyanın 15 farklı ülkesinden gelen matematikçiler ve altı davetli konuşmacı ile güncel matematik problemlerine çözüm aranılan konferans, üç gün boyunca toplam 24 oturumla devam etti. Poster sunumlarının ardından kongre kapanış programı ile konferans sona erdi.